Hvidkålsbyttel

 1 hvidkålshoved2 æg
 500 g flæskefars6 tvebakker
 1 tsk nellike1 dl fløde
 1 tsk nellike1 dl fløde
   
Hvidkålen deles i 4 dele, stokken fjernes, og hovedet koges næsten mørt. Imens røres der fars og af flæskekødet med æggene, de knuste tvebakker og fløden. Farsen smages til med krydderier. I en velsmurt hvidkålsbudding-form lægges skiftevis hvidkålsblade og fars, indtil fadet er fuldt. Koges i vandbad ca. 50 minutter. Af kogevandet fra kålen lavede man tidligere en opbagt sauce, smagt til med salt, peber og rigeligt muskat.

Som medlem af Æ Synnejysk Forening er du med til at bevare det sønderjyske sprog. Der bliver løbende afholdt spændende arrangementer for medlemmerne, og du vil modtage "Æ Blaj" (nyhedsblad) fire gange årligt.